Gezond brood

Zoals u wellicht wel weet, behoort brood tot een van de belangrijkste voedingsproducten voor het ontbijt van de mens. Echter heeft normaal brood ook een groot nadeel, het bevat namelijk enorm veel koolhydraten. De meeste mensen die bewust met hun gewicht bezig zijn zullen niets willen weten van normaal tarwebrood, deze mensen kiezen liever voor koolhydraatarm brood zoals speltbrood. Op dit moment is speltbrood het gezondste brood in Nederland, veel gezonder dan o.a. bruin of wit brood.

Doordat normaal brood zoveel koolhydraten bevat, beginnen steeds meer mensen eraan te twijfelen of brood wel zo gezond is. Diëtiste raden nog steeds aan om bij het ontbijt gewoon brood te eten, maar ook de diëtiste geven eerder de voorkeur aan brood met minder koolhydraten zoals het eerder genoemde speltbrood.

Alternatief voor brood

Natuurlijk zijn er ook heel wat alternatieven voor brood die in feite ook voldoende voedingsstoffen bevatten, maar wij raden u alsnog aan om, indien mogelijk, toch brood te blijven eten. U kunt beter kiezen voor vervangers van tarwebrood, zoals speltbrood, hierdoor kunt u voorkomen dat u een tekort gaat krijgen aan bepaalde stoffen.