Speltbrood bakken

Veel mensen denken dat het bakken van brood uren van hun tijd in beslag nemen, echter blijkt het in de praktijk slechts enkele minuten te kosten om heerlijk speltbrood te bakken. Steeds meer mensen kiezen voor speltbrood als alternatief voor normaal tarwebrood, de redenen hiervoor lopen uiteen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om speltbrood te eten als onderdeel van uw koolhydraatarm dieet, ook kunt u het eten omdat het geen gluten bevat. Het is opmerkelijk dat steeds meer mensen klachten ondervinden van het eten van normaal tarwebrood, daarom is speltbrood sowieso een echte aanrader.

Bij speltbrood bakken hebt u de keuze uit brood met of zonder gister, dit is natuurlijk heel voordelig voor de mensen die allergisch zijn voor gist. Voor het bakken van speltbrood hebt u slechts enkele ingrediënten nodig die u in werkelijk elke supermarkt bij u in de buurt kunt kopen, wat dat betreft bent u dus ook niet veel geld kwijt. Hieronder leggen wij u stap voor stap uit hoe u speltbrood kunt bakken.

Speltbrood bakken met gist

De meeste mensen die niet allergisch zijn voor gist kiezen ervoor om speltbrood gewoon te bakken met gister, hiervoor hebt u dan de volgende ingrediënten nodig:

- 500 gram speltmeel
- 1 zakje gist
- 9 gram zout
- 250 ml lauwwarm water
- Broodvorm

Speltbrood bakken stappenplan

Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar in één beslagkom en zorg ervoor dat u alles goed kneed, dit dient u ongeveer 15 minuten te doen. Nadat u het geheel voor ongeveer 15 minuten hebt gekneed dient u een vochtige  theedoek  op de kom te leggen, laat het geheel rijzen op een warme plek. Is de deeg gerezen? Dan moet u het geheel wederom een keer kneden, dit doet u nu gedurende 5 minuten. Vet de broodvorm in met boter en plaats vervolgens ook de deeg in de broodvorm en dek het wederom af met de eerder genoemde vochtige doek (maak deze doek opnieuw vochtig). Het rijzen duurt nu ongeveer 1 of 1,5 uur, afhankelijk van uw omgevingstemperatuur. Laat de oven ondertussen voorverwarmen op 220 graden en laat het brood 35 minuten bakken.