Speltbrood recept

Door gebruik te maken van een speltbrood recept kunt u zelf ook gemakkelijk speltbrood maken. Helaas is speltbrood tegenwoordig nog nauwelijks verkrijgbaar in Nederland door de grote vraag, daarom is het zelf maken van speltbrood vaak ook een noodzakelijke oplossing. Het bakken van brood duurt ongeveer een uurtje, u hebt hier slechts enkele ingrediënten voor nodig.

Het is natuurlijk het makkelijkst om speltbrood te bakken met een broodbakmachine, maar het is natuurlijk zonde om een dergelijke machine aan te schaffen als u gewoon een keertje speltbrood wilt maken met een speltbrood recept. Het is dus ook gewoon mogelijk om brood te maken in uw oven, wij richten ons recept dan ook op het bakken van speltbrood in een oven.

Speltbrood ingrediŽnten

Voor het bakken van 650 gram speltbrood hebt u de volgende ingrediënten nodig, deze ingrediënten kunt u uiteraard gewoon bij de supermarkt bij u in de buurt kopen:

- 450 gram meel (u mag hiervoor volkoren speltmeel en speltmeel type 1050 of speltmeel type 630 gebruiken)
- 225 ml water
- 1,5 theelepels zout
- 1 theelepel suiker
- 1 bolle theelepel korrelgist
- 2 eetlepels olie of boter
- Eventueel kunt u ook nog als extra 1 ei toevoegen

Speltbrood bereiding

Als u alle ingrediënten hebt verzameld is het tijd om te beginnen met het bakken van speltbrood.  Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar in één beslagkom en zorg ervoor dat u alles goed kneed, dit dient u ongeveer 15 minuten te doen. Laat daarna het brood rustig rijzen en kneed daarna alles wederom een keer goed (adviestijd hiervoor is 5 minuten). Boter de broodvorm in en giet vervolgens de inhoud in de vorm. Laat het geheel wederom rustig rijzen en stel ondertussen de oven alvast in op 220 graden voorverwarmen. Laat het brood ongeveer 35 minuten in de oven bakken, indien u wat harder brood wilt kunt u ook 40 tot 45 minuten aanhouden.